Vi har lagt os fast på to racer, Tina har store Brahma og Mia har Hollandske Dværghøns. Begge racer er velegnede til nybegynderne, lette at holde, venlige, rolige og børne- og familieegnede.

Der er forskellige grupper af Brahma - en blå gruppe, en blå guldbåndet, en lemon pyle og en, hvor målet er at fremavle stribede høns i forskellige farver (følg med i vores anstrengelser her). Selvom kun den blå og den blå guldbåndede farve er anerkendt til udstilling i Danmark, synes vi, at der også skal være plads til smukke og forskellige havehøns. Så vi sælger dyr både til folk med ambitioner i avlen og dem, der bare har lyst til at have smukke, tillidsfulde høns i haven.

Udstillingskvalitet og forsøg med nye farver kan fint gå hånd i hånd, og vi går bestemt ikke på kompromis med kvaliteten, racepræget eller størrelsen af æggene, bare fordi farverne ikke må udstilles. Netop ægstørrelsen går vi faktisk pænt meget op i, Brahma har ry for at lægge forholdsvis små æg på 53g, men æggene fra vores Brahma i alle stammer ligger på 62-65g, og ikke så sjældent 68g. Vi beholder ikke høner med små æg i avlen.

Også temperamentet ligger os på sinde. Livet er for kort til trælse dyr, og en del af glæden er jo at have en flok høns løbende én i møde. Så allerede vores ungdyr forkæles og fodres ofte fra hånden, så de vænner sig til at blive rørt ved og have positiv kontakt. Det er så meget sjovere at få en tillidsfuld høne med hjem end en, der gemmer sig bag en busk!

Mia har opbygget sig to stammer med Hollandske Dværge, en med legbar, guldhalsede og perlegrå dyr, og en stamme med tværstribede, perlegrå, hvide og sorte dyr. Hollænderne er en sjov, rolig og tillidsfuld race, som gerne lader sig tage op og snakke med.

Vi er medlem i Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl, Den Sønderjyske Fjerkræklub og Rassegeflügelzuchtverein Cimbria Flensburg.

Hollandske Dværge Blå Brahma GBB Brahma "Farvede" Brahma