Vi har lagt os fast på to racer, Tina har store Brahma og Mia har Hollandske Dværghøns. Begge racer er velegnede til nybegynderne, lette at holde, venlige, rolige og børne- og familieegnede. Og de kan faktisk fint gå sammen.

Der er forskellige grupper af Brahma, se billeder længere nede. I år har vi de første tværstribede høns af egen avl til at kunne sætte en ren stribet stamme sammen. Selvom kun den blå og den blå guldbåndede farve er anerkendt til udstilling i Danmark, synes vi, at der også skal være plads til smukke og forskellige havehøns. Så vi sælger dyr både til folk med ambitioner i avlen og dem, der bare har lyst til at have smukke, tillidsfulde høns i haven.

Udstillingskvalitet og forsøg med nye farver kan fint gå hånd i hånd, og vi går bestemt ikke på kompromis med kvaliteten, racepræget eller størrelsen af æggene, bare fordi farverne ikke må udstilles. Netop ægstørrelsen går vi faktisk pænt meget op i, Brahma har ry for at lægge forholdsvis små æg på 53g, men vi prøver at ruge æggene fra vores Brahma i alle stammer på 62-65g, for at få ægvægten lidt op. Selvfølgelig arbejder vi også på type og form med de nye farver, det gør vi ved at bruge høns med gode udstillingsresultater sammen med fx. de tværstribede haner.

Også temperamentet ligger os på sinde. Livet er for kort til trælse dyr, og en del af glæden er jo at have en flok høns løbende én i møde. Så allerede vores ungdyr forkæles og fodres ofte fra hånden, så de vænner sig til at blive rørt ved og have positiv kontakt. Det er så meget sjovere at få en tillidsfuld høne med hjem end en, der gemmer sig bag en busk!

Mia har nu tre stammer med Hollandske Dværge, se også her billeder herunder.

Vi er medlem i Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl, Den Sønderjyske Fjerkræklub og Rassegeflügelzuchtverein Cimbria Flensburg.

Brahma, blå stamme 1.8
1.0 splash, 0.7 blå, 0.1 splash
Brahma, guld blå båndet og guld sort båndet 1.5
1.0 Splash, 0.3 blå guld båndet, 0.2 guld sort båndet
Brahma, tværstribet stamme 1.4
1.4 forskelligtfarvet tværstribet
Hollandske Dværghøns, citron sort porcelænfarvet stamme 1.3
1.3 cirton sort porcelænfarvet
 
Hollandske Dværghøns, stamme 2.5
1.0 lys legbar, 1.0 perlegrå, 0.2 perlegrå, 0.2 guldhalset
Hollandske Dværghøns, stamme 1.6
1.0 tværstribet, 0.1 perlegrå, 0.1 tværstribet, 0.3 hvid, 0.1 sort